Οινοπαρουσίαση: Κτήμα Αφιανές

Το Κτήμα Αφιανές από την Ικαρία έρχεται την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στην Τανίνη Αγάπη Μου

Το Κτήμα Αφιανές επικεντρώνεται σε ακατέργαστα, φυσικά, αφιλτράριστα κρασιά βιοδυναμικής και βιολογικής καλλιέργειας από τις δύο γηγενείς ικαριώτικες ποικιλίες, Μπεγκλέρι και Φωκιανό. 

Στην Κάβα της Τανίνης θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις εξής πέντε ετικέτες: Afianes Natural Sparkling White 2018 (100% Μπεγκλέρι), Litani 2020 (100% Μπεγκλέρι), Pithari White 2020 (100% Μπεγκλέρι), Pithari Red 2019 (100% Φωκιανό), Icarus Black 2016 (100% Φωκιανό). 

Τα σταφύλια πατιούνται με τα πόδια σε γρανιτένιο πατητήρι και στη συνέχεια ο μούστος ζυμώνεται σε πήλινα πιθάρια  τα οποία είναι θαμμένα στη γη. Πρόκειται για μια πατροπαράδοτη τεχνική η οποία αναπτύχθηκε ως μέσο προστασίας του κρασιού και η οποία χρησιμοποιείται σήμερα ως μια πρακτική για την ανάδειξη πολυεπίπεδων και γήινων αρωμάτων στο κρασί. 


Εμπνευσμένοι από μια μακρά παράδοση γενεών, ο Νίκος Αφιανές και η σύζυγός του Μαρία ίδρυσαν το οινοποιείο πριν από 20 χρόνια έχοντας ως όραμα τους να δημιουργήσουν ένα χώρο ο οποίος να υμνεί το κρασί και τη ζωή. Αναβιώνοντας τεχνικές οινοποίησης από την αρχαιότητα και συνδυάζοντάς τες με σύγχρονες πρακτικές, το οινοποιείο Αφιανές έχει να επιδείξει μια εντυπωσιακή και διεθνώς αναγνωρισμένη σειρά κρασιών.

Σήμερα, πλαισιωμένο από τα παιδιά τους, τον Κωνσταντίνο και την Ευτυχία, το οικογενειακό αυτό οινοποιείο αποτελεί έναν πραγματικό τοπικό θησαυρό, αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο τους ικαριώτικους οίνους.



Πληροφορίες:

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Τιμή: 10€

Ώρα: 20.00 - 22.30

Οι δοκιμές θα γίνουν στην ποσότητα των 60ml