Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Αγαπάμε τα κρασιά από βιολογικές και βιοδυναμικές καλλιέργειες γιατί εκτός από την ποιότητά τους, έχουν θετικό αντίκτυπο στη γη, το νερό και τον αέρα.

Στηρίζουμε την κυκλική οικονομία: από τα vintage πιάτα και ποτήρια από μελαμίνη, μέχρι τις ανακυκλώσιμες ή βιοδιασπώμενες συσκευασίες μας.

Τα έπιπλά μας έχουν δημιουργηθεί από ανεξάρτητους τεχνίτες και είναι φτιαγμένα από ξύλο σημύδας - μία από τις πιο βιώσιμες ξυλείες λόγω του ρυθμού ανάπτυξης της - με οικολογικά βερνίκια νερού.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Εμπνευστής της “Τανίνη Αγάπη Μου” είναι ο Στέργιος Τεκερίδης. Φίλος του κρασιού, όπως του αρέσει να χαρακτηρίζει τον εαυτό του, οραματίστηκε έναν χώρο όπου θα πρωταγωνιστεί ο ελληνικός αμπελώνας αποδεικνύοντας έμπρακτα πως μπορεί να σταθεί ισότιμα στο παγκόσμιο οινικό στερέωμα. Η αγάπη του για το μοντέρνο σχέδιο είναι έκδηλη σε κάθε γωνιά της Τανίνης, την οποία σχεδίασε και επιμελήθηκε ο ίδιος, φέρνοντας μέχρι και έπιπλα από το σπίτι του.

Βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση νέων κρασιών για να εμπλουτίσει την ήδη μακροσκελή λίστα της Τανίνης και αν δεν τον πετύχεις σε ένα τραπεζάκι τις απογευματινές ώρες να σχεδιάζει διάφορα δοκιμάζοντας κάποιο κρασί, θα τον βρεις στην κάβα να εξασκείται στη νέα του αγάπη, το πιάνο. 

Η Εύα Μπολολιά, βετεράνος της Τανίνης, έμαθε τα μυστικά του κρασιού δίπλα στον Στέργιο με πολύ διάβασμα και αμέτρητες γευστικές δοκιμές. Γνωρίζει τις ανάγκες της Τανίνης σε βάθος και φροντίζει ώστε η καθημερινότητα να ρέει ομαλά. Έχει βάλει σκοπό οι επισκέπτες να βρίσκουν το κρασί που τους ταιριάζει, εξού και οι πολλές ερωτήσεις που ενδέχεται να σου κάνει. Θα την δεις να τριγυρνάει σαν τη σβούρα μέσα και έξω από το μπαρ, με άλλα λόγια είναι σε ένα σημείο αλλά και παντού ταυτόχρονα! 

Αφανής ήρωας της Τανίνης, ο  Δημήτρης Ζαφειρόπουλος. Η άφιξή του έδωσε νέα πνοή στην ομάδα με το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και το αεικίνητο πνεύμα του. Αγκαλιάζει κάθε καλλιτεχνική ανησυχία του Στέργιου, τις καθημερινές απαιτήσεις της Εύας αλλά και όλης της υπόλοιπης ομάδας που στελεχώνουν τη Τανίνη. Θα τον βρεις τις βραδινές ώρες σε κάποιο πάσο επί της Μεθώνης να εμπλέκεται σε εκτεταμένες δημιουργικές συζητήσεις πάντα με ένα cheesecake ξινομυζήθρας στο χέρι!

Η Σταυρούλα Κουράκου - Δραγώνα είναι η Καρυάτιδά μας! Χαρτογράφησε τον Ελληνικό Αμπελώνα και είναι αναγνωρισμένη ευρωπαϊκά για το έργο της.