Live Session: Akira Sakata Entasis Quartet

Η Τανίνη Αγάπη Μου κλείνει τον κύκλο των live session της για αυτή τη σεζόν και έχει την τιμή να φιλοξενήσει το πολυσυλλεκτικό κουαρτέτο "Entasis", την Τρίτη 12 Απριλίου


Το κουαρτέτο σχηματίστηκε το 2018 από τον θρυλικό Ιάπωνα σαξοφωνίστα Akira Sakata, Giovanni Di Domenico, Γιώτη Δαμιανίδη και Χρήστο Γερμένογλου. Η αγάπη και η έφεση προς τον αυτοσχεδιασμό και την διεύρυνση των μουσικών ορίων ήταν η κοινή συνισταμένη που έφερε κοντά τους τέσσερις μουσικούς και τους ώθησε να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να παρουσιάσουν τους καρπούς της “αναμέτρησής” τους μπροστά σε κοινό με παρόμοιες ανησυχίες. 


Μερικά χρόνια μετά, η ιδέα και τα σχέδια για μία νέα ευρωπαϊκή περιοδεία του κουαρτέτου ανακόπτονται από την πανδημία και προς στιγμήν διαλύονται, από την ξαφνική και πρόωρη απώλεια του Χρήστου Γερμένογλου. Μετά το αρχικό σοκ της απώλειας, οι τρεις συνοδοιπόροι του Χρήστου αποφασίζουν ότι η μουσική και η ζωή πρέπει να συνεχιστεί και έτσι, φτάνουμε στον Απρίλιο του 2022, οπότε και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για δεύτερη φορά την Ένταση της σύμπραξης των τριών μουσικών, αυτή τη φορά όμως, με τη συνδρομή ενός γνωστού αυτοσχεδιαστή της εγχώριας σκηνής.


Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Χρήστου Γερμένογλου.


Συντελεστές:

Akira Sakata – κλαρινέτο, σαξόφωνο, φωνή, bells 

Giovanni Di Domenico – Πιάνο

Γιώτης Δαμιανίδης – Κιθάρα

Στέφανος Χυτήρης – Τύμπανα


Πληροφορίες:

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Τιμή προπώλησης: 15€

Γενική Είσοδος: 18€

Η Κάβα ανοίγει στις 20:30

Ώρα έναρξης: 21:30

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στη Τανίνη Αγάπη Μου