Live Sessions: Γιώργος Κοντραφούρης Trio

Ο ηγέτης της ελληνικής τζαζ σκηνής, Γιώργος Κοντραφούρης έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στην Τανίνη Αγάπη Μου!

 Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, η Τανίνη Αγάπη Μου θα υποδεχτεί τον σπουδαίο πιανίστα Γιώργο Κοντραφούρη στο πλαίσιο των Live Session που διοργανώνονται στην Κάβα της. Με το Trio του, που αποτελείται από τον ίδιο στο πιάνο, τον Κωνσταντίνο Στουραΐτη στο μπάσο και τον Παναγιώτη Θέμα στα τύμπανα θα μας παρουσιάσουν πρωτότυπες συνθέσεις καθώς και συνθέσεις από μεγάλους πιανίστες της τζαζ. 

 Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16 ετών, έστρεψε το ενδιαφέρον του στην τζαζ και έκανε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor’s και Master’s degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία.

Έχει συνεργαστεί, ως πιανίστας ή οργανίστας, με πολύ σημαντικούς μουσικούς: Marc Johnson, Arild Andersen, Markus Stockhausen, Louisiana Red, Keith Copeland, Andy Sheppard, Ralph Peterson Jr., Bob Brozman, Carla Cook, Alvester Garnett, Stjepko Gut, Olivier Gatto, David Liebman, Houston Person, Eric Alexander, David Sills, Lou Donaldson, Sam Newsome, Jamey Haddad, Deborah Davies, Benny Golson, Tim Hagans, Bob Sheppard, Carmen Lundy, Sheila Jordan, Jukkis Uotila, Wade Mikkola, Τάκης Πατερέλης, Στράτος Βουγάς, Δήμος Δημητριάδης, Lydia Filipovic, Theodosii Spassov, Ana Pacatius.

Έχει διδάξει τζαζ πιάνο και όργανο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Ωδείο Athenaeum, καθώς και στην Ακαδημία Sibelius της Φινλανδίας. Έχει δώσει σεμινάρια σε διάφορες σχολές στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ινδονησία και την Εσθονία.

Συντελεστές 

Γιώργος Κοντραφούρης - Πιάνο

Κωνσταντίνος Στουραΐτης - Μπάσο

Παναγιώτης Θέμας - Τύμπανα


Πληροφορίες:

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Η Κάβα ανοίγει στις 20.30

Ώρα έναρξης: 21.30

Τηλέφωνο επικοινωνίας και προκρατήσεων: 211 11 50 145