Live Sessions: Μιχάλης Πρεπόνης

 

Ο πολυοργανίστας και συνθέτης Μιχάλης Πρεπόνης στην Τανίνη Αγάπη Μου!


Η Τανίνη Αγάπη Μου θα φιλοξενήσει την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου τον Μιχάλη Πρεπόνη για μια αποκλειστική πρώτη ακρόαση της νέας του δισκογραφικής δουλειάς με τραγούδια σε ποίηση του Νίκου Καρούζου που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου έτους. 


Ο πρώτος δίσκος του Μιχάλη Πρεπόνη με τίτλο Η νύχτα με συμφέρει, περιείχε τραγούδια σε ποίηση του Νίκου Καρούζου, τα οποία έχουν ως πυρήνα την τζαζ αρμονική ατμόσφαιρα και οι ρυθμοί τους είναι πρόγονοι ή απόγονοι της τζαζ: blues, funk, swing, tango, reggae, ατμοσφαιρικό beat εναλλάσσονται ακόμα και στο ίδιο κομμάτι. 


Ωστόσο, οι λογαριασμοί του Μιχάλη Πρεπόνη με τον Νίκο Καρούζο δεν έκλεισαν εκεί. Στην Κάβα της Τανίνης θα ακούσουμε για πρώτη φορά τα νέα, ακυκλοφόρητα ακόμη, τραγούδια του Μιχάλη Πρεπόνη, πάντα βασισμένα στον καρουζικό Λόγο: Διάλογος πρώτος, Η σπουδή του πόνου, Ο Γιάννης μέσα στο έαρ, Τα πουλιά δέλεαρ του Θεού κ.ά., ανάμεσα σε παλιότερα από τη συλλογή Η νύχτα με συμφέρει.


Στο πλευρό του Μιχάλη Πρεπόνη θα βρίσκεται ο Ιωάννη Τσίγκας, σταθερός συνοδοιπόρος τα τελευταία χρόνια στο καρουζικό ταξίδι, σε έναν ιδιότυπο διάλογο με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και με αέναο ζητούμενο την ομορφιά. 



Συντελεστές:

Μιχάλης Πρεπόνης - Πιάνο, Τραγούδι

Ιωάννης Τσίγκας - Ηλεκτρική κιθάρα


Πληροφορίες:

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Η Κάβα ανοίγει στις 20.30

Ώρα έναρξης: 21.30

Τηλέφωνο κρατήσεων: 211 11 50 145