Live Sessions: Μάρκος Χαϊδεμένος Trio

 

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, ο Μάρκος Χαϊδεμένος θα βρεθεί στη Τανίνη Αγάπη Μου για την παρουσίαση της νέας του δισκογραφικής δουλειάς, Caravan


Το τρίτο του άλμπουμ δημιουργήθηκε σε μια δύσκολη και περίεργη περίοδο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του 2020-2021. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Χαϊδεμένος πιστεύει ότι το τρίο ακούγεται φρέσκο και παθιασμένο. Οι τρεις μουσικοί συναντήθηκαν μετά από μια παρατεταμένη περίοδο κλειδώματος και απλά έπαιξαν τη μουσική τους, αγκαλιάζοντας τη στιγμή της ηχογράφησης.


Ο δίσκος περιλαμβάνει τις εκδοχές του Μάρκου Χαϊδεμένου σε jazz standards, όπως το ομότιτλο Caravan, το I Mean You του Thelonious Monk αλλά και προσωπικές συνθέσεις εμπνευσμένες από το έργο των Mulgrew Miller και Charles Mingus.


Ο Μάρκος Χαϊδεμένος είναι μουσικός της τζαζ που ανακάλυψε την αγάπη του για το πιάνο σε ηλικία 16 ετών (2005) και το πάθος του για την τζαζ στα 22. Αν και απέκτησε το πρώτο του πτυχίο στην Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν εργάστηκε ποτέ στο χώρο. Αφού ο Χαϊδεμενος έμαθε το κλασικό πιάνο στο Ωδείο Αθηνάς, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τζαζ πιάνο σε 2,5 χρόνια στο Ωδείο Πράξης.


Στη συνέχεια έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στο Jazz Performance μετά την αποφοίτησή του από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας και την ίδια χρονιά (2016) ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ Remains στη ραδιοφωνική εκπομπή Jazz in the City. Μερικά χρόνια αργότερα ήρθε το δεύτερο άλμπουμ του New Era. Μεγαλώνοντας ως μουσικός της τζαζ, οι εμπνεύσεις του ήταν κυρίως από την τζαζ παράδοση: ο Oscar Peterson έπαιξε σημαντικό ρόλο καθώς και οι Chick Corea και Mulgrew Miller.



Συντελεστές:

Μάρκος Χαϊδεμένος - Πιάνο

Παναγιώτης Κωστόπουλος - Τύμπανα

Νίκος Χατζητσάκος - Κοντραμπάσο


Πληροφορίες:

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Η Κάβα ανοίγει στις 20.30

Ώρα έναρξης: 21.30

Τηλέφωνο κρατήσεων: 211 11 50 145