Οινοπαρουσίαση: Κτήμα Χατζηβαρύτη

Το Κτήμα Χατζηβαρύτη έρχεται την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στην Τανίνη Αγάπη Μου

Μια από τις πιο δημιουργικές οινοποιούς της νέας γενιάς, η Χλόη Χατζηβαρύτη θα βρεθεί στη Καβά της Τανίνης για να παρουσιάσει τέσσερις ετικέτες από τη σειρά φυσικών οινοποιήσεων του Κτήματος. Τα δυσεύρετα πλέον κρασιά που θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε αφορούν τη σειρά MiNiMus 2020 και SPIN 2019. 

Η διάσημη τριλογία της σειράς MiNiMus περιλαμβάνει τις ετικέτες Mi (100% Ασσύρτικο), Νi (100% Μαλαγουζιά) και Mus (100%  Ξινόμαυρο), τα σταφύλια των οποίων προέρχονται από βιολογικούς αμπελώνες, όπως και της ετικέτας SPIN (Νεγκόσκα 100%). Η οινοποίηση σε όλες τις ετικέτες γίνεται με αυτόχθονες ζύμες και δεν γίνεται καμία προσθήκη, διαύγαση ή φιλτράρισμα ενώ το επίπεδο θείου είναι πολύ χαμηλό και προστίθεται πριν την εμφιάλωση. 

Το Κτήμα Χατζηβαρύτη καλλιεργεί στη χαρισματική περιοχή της Γουμένισσας, από το 1994, τις ελληνικές ποικιλίες Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα, Ροδίτη, Μαλαγουζιά και Ασσύρτικο ενώ από την συλλογή του δεν λείπουν και οι διεθνείς ποικιλίες Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon και Merlot. Πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον, το κτήμα εφαρμόζει βιολογική καλλιέργεια ενώ παράλληλα φροντίζει με όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο για την γονιμότητα των εδαφών (εδάφη αμμοπηλώδη και αμμοαργιλώδη) που οδηγεί την άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης. 

Το 2017, η Χλόη Χατζηβαρύτη αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα μετά από σπουδές οινολογίας στη Γαλλία και στην Πορτογαλία και έχοντας δουλέψει σε διάφορα οινοποιεία σε Γαλλία, Νέα Ζηλανδία, Αργεντινή και Χιλή.

Γυρνώντας έφερε μαζί της το πάθος και την εμπειρία της για τα κρασιά ήπιας παρέμβασης και ξεκίνησε αμέσως να φτιάχνει μία νέα σειρά κρασιών χωρίς παρεμβάσεις και να πειραματίζεται με καινούριες οινοποιήσεις, όπως τα petnat (pétillant naturel - φυσικός αφρώδης) και την καρβονική εκχύλιση. 

 

Πληροφορίες:

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Τιμή: 10€

Ώρα: 20.00 - 22.30

Οι δοκιμές θα γίνουν στην ποσότητα των 75ml